joi, 15 mai 2008

Dictionar bani pe net

SE STIE CA PE INTERNET NIMENI NU ITI GARANTEAZA NIMIC

Se mai pot face bani din siteuri, atat din realizarea lor, cat si din publicitatea din ele. Adsense, Neogen si alte siteuri platesc bine ca sa isi tina bannerele pe siteul tau.

Va sfatuim sa aveti mare grija pe unde va riscatii banii, daca vreti sa iesiti in castig, si sunt oameni care castiga 300-600$ pe luna din nebunia asta de net. Se poate castiga si mai mult dar depinde de om, depinde de ce face, etc.

Dictionar bani pe net

BI - Banner Impresion - nr. de afisari ale banerlui respectiv.

compounding - reinvestire din castig, unele siteuri permit aceasta optiune ca banii castigati sa poata fi reinvesti inapoi fara a mai pierde banii pe comisioanele de transfer de la e-currencies.

Downline - "linia de sub tine" - Totalitatea referralilor tai la toate nivelele.

EG - E-gold. - Firma e-gold com este un sistem de plata online, denumirea pe care o au aceste sisteme de plata este de e-currencies. Site: www.e-gold.com

e-ccurencies - sunt un fel de banci virtuale.

HYIP - High Yeld Investing Program - programe de investitie cu castiguri foarte ridicate insa cu risc major.

JACKPOT - o suma de bani importanta acordata ca bonus pt satisfacerea diferitelor questuri.

LV - LeuVirtual - Firma LeuVirtual este un sistem de plata online, denumirea pe care o au aceste sisteme de plata este de e-currencies. Site: www.leuvirtual.ro

MINIMUM PAYOUT - suma pe care trebuie sa o ai in cont sa poti cere banii.

no-minimum - Un site care nu are prag de plata.

Payout - Suma care trebuie acumulata la un site pentru a cere plata.

PTC - Paid To Click - Platit pentru a da click.

PTR - Paid To Read - Platit pentru a citi mailuri.

PTS - Paid To Search - Platit pentur a efectua anumite cautari.

PTSU - Paid To Sign Up - Platit pentru a te inscrie la diverse programe.

PTP - Paid To Promote - Platit pentru a promova.

referral - Persoana recomadata de tine la inscrierea intr-un program si pentru care ai un procent din castig. Castigul referalului tau nu este afectat de faptul ca a fost recomandat, va castiga la fel de mult.

SCAM - Site care nu plateste.

TIMER - perioada de timp (in general 20 de secunde) pentru care trebuie sa vizionezi un site ca sa fii platit.

miercuri, 14 mai 2008

bani pe net

Programe Pay-to-Surf
( plata pentru surfing pe Internet )

Plata pentru surfing pe Internet este un concept nou si foarte simplu in ce priveste publicitatea online.
Nu trebuie sa cumparati sau sa vindeti ceva , iar tot ceea ce aveti de facut este sa navigati in continuare pe Internet si sa primiti emailuri ( la fel ca si pana acum ) , iar pentru acest lucru veti fi platit .Oricine poate participa si nu costa nimic ca sa va inscrieti .

Amploarea pe care au luat-o aceste programe de tipul pay-to-surf se datoreaza faptului ca ele folosesc structura traditionala MLM ( Multi Level Marketing ) atunci cand realizeaza distributia veniturilor .Aceasta inseamna ca fiecare membru este platit cu un anumit procent din profiturile obtinute de referentii sai directi si indirecti .
Desi aceste sume sunt mici , prin adunarea lor se pot obtine venituri substantiale , care sunt nelimitate . De asemenea ,numarul de referenti ( directi sau indirecti ) si numarul de programe la care va puteti inscrie sunt nelimitate .
Prin urmare , este foarte posibil ca prin promovarea acestor programe sa obtineti venituri de sute sau chiar mii de dolari .

Clasificare

Exista mai multe metode prin care puteti castiga bani daca faceti surf pe Internet :

  1. -prin folosirea unor ferestre in care sunt afisate mesaje publicitare , atasate browserului cu care utilizatorul navigheaza in mod curent
  2. - utilizarea unui browser propriu , pus la dispozitie gratuit de catre firma la care ati subscris si care are rezervata o parte din interfata pentru afisarea de anunturi publicitare
  3. - folosirea ca pagina de start a unei pagini web proprii , pusa la dispozitie de catre firma la care ati subscris
  4. - exista companii de tipul pay-to-read emails care va platesc daca cititi emailurile cu mesaje publicitare si dati clic pe hiperlegaturile catre diverse adrese web continute in aceste mesaje .
  5. - in ultimul tip au aparut companii de tipul pay-to-listen , care va platesc daca va inscrieti si ascultati muzica transmisa de ei .

Dupa ce v-ati inscris , trebuie sa incarcati ( download ) un mic fisier executabil care va permite afisarea unei ferestre publicitare , numita " viewbar " , care poate fi pozitionata oriunde pe ecran sau eventual , poate fi inchisa ( atunci cand va plictisiti ) .

Majoritatea companiilor au o limita a numarului de ore pentru care veti fi platit , in fiecare luna .In schimb , aceste companii dispun de un plan de retribuire , pe mai multe nivele , prin care vor avea de castigat toti cei care se
inscriu .
Numarul de nivele difera de la o companie la alta .
Aceasta inseamna ca , in afara de timpul petrecut de dvs. online , veti fi platit si pentru timpul petrecut cu navigarea pe web de catre prietenii pe care i-ati recomandat, precum si de catre persoanele pe care ei le-au recomandat la randul lor si asa mai departe .

Din ce fonduri sunteti platiti dvs. si persoanele pe care le-ati recomandat ?

Companiile la care tocmai v-ati inscris vand la randul lor spatiul publicitar altor firme care se ocupa cu publicitatea , firmelor comerciale , sponsorilor , etc. O parte din banii pe care-i incaseaza din vanzarea reclamelor sunt impartiti tuturor persoanelor care s-au inscris si afiseaza pe ecran anunturi publicitare in timp ce navigheaza pe Internet . Restul banilor sunt folositi pentru intretinerea , dezvoltarea si promovarea sitului web al companiei respective , cheltuieli administrative sau de salarizare , etc.

Deci , aceasta este o afacere in care toate partile implicate au numai de castigat :

  • dvs. castigati bani in timp ce veti naviga pe web , folositi un browser sau o pagina de start puse la dispozitie gratuit de compania respectiva sau cititi emailuri publicitare
  • firmele care doresc sa-si faca publicitate cheltuiesc mai putini bani pentru promovarea produselor sau serviciilor lor
  • companiile de tipul pay-to-surf ( cele care furnizeaza programul special care permite afisarea reclamelor ) obtin un profit din aceasta afacere proportional cu suma totala incasata pentru publicitatea on-line
  • prietenii sau cunostintele dvs. care s-au inscris sau persoanele recomandate de catre acestia vor fi platiti la randul lor .

Model de calcul

Firmele de tipul pay-to-surf platesc in medie 0.50 $/ora iar limita este de 40 de ore lunar ( uneori chiar mai mult ) .
In plus , ei va vor plati 0.10 $/ora pentru fiecare din cunostintele pe care le-ati recomandat dvs. , precum si 0.05 $/ora pentru fiecare persoana recomandata de catre acestea .Acest lucru este valabil pana la al patrulea nivel de plata .


Sa presupunem ca dvs. , prietenii sau cunostintele recomandate de catre dvs. ( referenti directi ) , precum si toate persoanele recomandate de catre acestia ( referenti indirecti ) navigheaza pe Internet cate 10 ore lunar si fiecare recomanda la randul lor , alte 5 persoane .
In acest caz , modul de calcul va fi urmatorul :


10 ore x 0.50 $/ora = 5.0 $ - timpul petrecut online de dvs.

Nivel 0
5 persoane x 10 ore x 0.10 $/ora = 5.0 $ - persoanele recomandate de dvs.

Nivel 1
25 persoane x 10 ore x 0.05 $/ora = 12.5 $ -persoanele recomandate de prietenii dvs

Nivel 2
125 persoane x 10 ore x 0.05 $/ora = 62.5 $ - persoanele recomandate de nivelul 1

Nivel 3
625 persoane x 10 ore x 0.05 $/ora = 312.5 $ - persoanele recomandate de nivelul 2

Nivel 4
3,125 persoane x 10 ore x 0.05 $/ora = 1,562.5 $ - persoanele recomandate de nivelul 3

In total , veti primi deci 1,960.0 $ .

Desi la prima vedere pare ca un sitem MLM , dezvoltarea acestor programe nu este bazata pe o schema piramidala clasica , unde castigurile celor aflati in varful schemei provin din contributia baneasca a celor aflati la baza piramidei .Inscrierea in aceste sisteme nu costa absolut nimic si nu trebuie sa vindeti sau sa cumparati ceva .Banii pe care-i veti castiga provin din sumele platite de firmele care vor sa cumpere spatiu publicitar .Intr-o schema piramidala , de regula ultimii inscrisi vor avea de pierdut .

Aici si daca v-ati inscris mai tarziu , veti putea castiga bani in fiecare luna .
De asemenea , potentialul de a gasi noi referenti este nelimitat , lunar milioane de oameni au acces online pentru prima data si cu toate acestea se considera ca Internetul nu a depasit varsta copilariei .


In general fiecare program va permite sa monitorizati online suma de bani pe care ati acumulat-o pana la un moment dat . Pentru aceasta trebuie sa intrati in sectiunea rezervata membrilor programului respectiv si sa inscrieti in caseta text care apare numarul de identificare ( userID sau loginID ) si parola pe care le-ati primit la inscriere .Dupa aceea trebuie sa apasati pe butonul LOGIN pentru a vedea pagina pe care o aveti pusa la dispozitie si unde puteti citi sau puteti modifica informatiile aferente contului pe care l-ati primit .

Cateva dintre cele mai cunoscute programe de tipul pay-to-surf sunt :

sursa: www.afaceri.net

luni, 12 mai 2008

romania


Istorie




O istorie de legenda

In primul rand, chiar numele tarii, Romania, ne reaminteste faptul ca civilizatia Romei antice a avut o influenta decisiva asupra evolutiei sale si ca multe monumente dateaza din perioada respectiva. Puteii admira, de asemenea, fortarete medievale, manastiri construite in stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate.





Prima atestare documentara a poporului roman a fost facuta in jurul anului 1160, iar la scurt timp dupa aceea tara Romaneasca si Moldova s-au constituit ca principate. Mai multi voievozi, care s-au succedat la conducerea principatelor, au reusit sa stavileasca invazia otomana, mai ales Mircea cel Batran, Vlad Tepes si Stefan cel Mare. Acesta din urma a construit aproape cincizeci de manastiri si a pus bazele culturii moldovene. In secolul al XVI-lea, Mihai Viteazul a unit aceste doua principate din Transilvania si i-a alungat pe turci. In multe privinte, secolele al XV-lea si al XVI-lea au reprezentat o epoca de glorie a dezvoltarii arhitecturii si a artelor.

Formarea unei natiuni
Dupa moartea lui Mihai Viteazulin 1601 au urmat doua secole si jumatate de conflicte, rastimp in care constiinta nationala a romanilor a inceput sa devina din ce in ce mai puternica. In 1859, cele doua principate, Tara Romaneasca si Moldova, s-au unit sub numele de Romania. Noul stat a devenit monarhie in 1881, dar numai in 1918 a avut loc unirea tuturor celor trei principate romane, prin alaturarea Transilvaniei. Dupa 1945, sovieticii l-au obligat pe rege sa abdice si au impus regimul comunist. Revolutia din decembrie 1989 a readus Romania printre democratiile europene. Cel mai evident rezultat al acestui proces este faptul ca romanii dau din nou dovada de ospitalitatea si generozitatea lor proverbiale, dupa cum isi vor da seama in curand toti vizitatorii nostri.